Hip op Reis
Image default
Auto

Kamperen met de Kia EV6 en Vehicle to Load

Kamperen met de Kia EV6 en Vehicle to Load 

Rijden met de elektrische auto is inmiddels duidelijk de nieuwe standaard aan het worden. De elektrische auto is beter voor het milieu, goedkoper per gereden kilometer en is de ideale optie om te… kamperen! Je leest het goed; kamperen wordt aanzienlijk makkelijker wanneer je op vakantie gaat met een elektrische auto die uitgerust is met Vehicle to Load, zoals de Kia EV6, de Hyundai IONIQ 5 en de MG Marvel R. Heb je een Tesla? Dan kun je de kampeermodus gebruiken om de avontuurlijkere plekken op te zoeken tijdens je kampeervakantie!

Toekomst van kamperen of nu al de realiteit?

Op het gebied van de EV wordt veel geschreven als ‘de toekomst’, maar in dit geval gaat het niet om een mogelijke toekomst van kamperen; je kunt nu namelijk al wildkamperen dankzij je elektrische auto. Het team van elektrischeautovakanties.nl ging met de Kia EV6 en een tent naar Italië en heeft daar een compleet verslag van gemaakt. Aan de hand van de ervaringen is zelfs een lijst met tips opgesteld die je kunt gebruiken wanneer je zelf met je elektrische auto en een tent(je) wilt gaan kamperen.

Wat zijn de voordelen van Vehicle to Load (V2L) tijdens het kamperen?

Bij kampeervakanties denk je al snel aan de ongerepte natuur, afgelegen gebieden met ruige landschappen en uitgestrekte meren. Je denkt niet zozeer aan campings waar caravans en campers een meter uit elkaar staan. Toch zijn de meeste kampeerders gebonden aan de drukkere campingplaatsen vanwege faciliteiten zoals stroom. Wat gebeurt er wanneer we dit element uit de eisenlijst halen? Dan kun je overal kamperen (let erop dat je op sommige plekken toestemming nodig hebt).

Je kunt denken aan de bergen in het noorden van Italië, een rotstrand aan het Vättern in Zweden, een heuveltop ergens in het Alpengebied of een afgelegen plek ergens bij het Schwarzwald (Zwarte Woud in Duitsland). Je hebt geen externe stroombron meer nodig, want jouw elektrische auto is je powerbank. Uiteraard kun je naast wildkamperen ook kiezen voor een stroomloze camping. Dit zijn vaak de rustigere locaties die verder in de natuur liggen, wat mogelijk is omdat zij niet aangewezen zijn op het stroomnetwerk.  

Wat heb je nodig voor kamperen met je EV?

  1. Een elektrische auto met V2L of kampeermodus
  2. Een geladen accu zodat je de volgende morgen weg kunt rijden
  3. Een V2L adapter/connector plus een stroomkabel met verstekdoos
  4. Standaardkampeeruitrusting (het blijft kamperen immers!)

Hoe comfortabel is dit nou eigenlijk in de praktijk?

Uit het reisverslag blijkt dat kamperen met een Kia EV6 bijzonder comfortabel is en het aantal kampeermogelijkheden sterk toeneemt wanneer je je eigen powerbank bij je hebt. Heel verrassend is dit overigens niet. Het laadpaalnetwerk in de meeste delen van Europa is tegenwoordig zo goed dat je altijd op je kampeerbestemming kunt komen en daar vervolgens je koffiezetapparaat en lampjes direct aan kunt sluiten, of je elektrische grillplaat klaar kunt zetten voor de eerste vis die jij zo uit het meer naast je tent haalt!

https://elektrischeautovakanties.nl