Hip op Reis
Image default
Auto

Moet je echt een auto huren op Curacao?

Een veelgestelde vraag van toeristen die naar Curacao reizen is of je wel een auto moet huren tijdens je verblijf op het prachtige Caribische eiland.

Mensen die naar Curacao komen zijn vaak eerder op een zonvakantie geweest naar andere landen zoals Turkije, Spanje of de Canarische eilanden. Vaak hebben ze daar de ervaring opgedaan geen auto nodig te hebben omdat bijvoorbeeld hun hotel vlak bij een strand was gelegen en bij de daguitjes die zij deden het vervoer was inbegrepen.

Op Curacao is dit echter anders. Ten eerste liggen de toeristische trekpleister vaak vrij ver uit elkaar. Van de 36 stranden die Curacao rijk is liggen er bijvoorbeeld geen stranden van elkaar op loopafstand.

Daarnaast bevindt het centrum van Willemstad (bestaande uit Punda en Otrobanda) zich ook niet in de buurt van een Strand.

Ten derde is het op Curacao te warm om overdag kilometerslange wandelingen te maken. Bovendien zijn de openbare wegen niet geschikt om de fiets als vervoermiddel te gebruiken (wat overigens ook te warm is).

Het openbaar vervoer is daarnaast zeer beperkt en niet te vergelijken met het punctuele openbaar vervoerd dat je gewend bent.

Maar de belangrijkste reden om wel een auto te huren op Curacao is dat er enorm veel bezienswaardigheden, cultuur en attracties zijn over het gehele eiland verspreid. Het gewoon zonde is om alleen maar naar het strand te gaan. Alleen strand? Ook goed, maar dan wil je je toch niet beperken tot maar 1 stand?

Een auto is dus eigenlijk zo goed als noodzakelijk. Gelukkig is het aanbod prima en kun je goedkoop een auto huren op Curacao.

Wat voor auto kun je het beste huren op Curacao?

Mensen kijken als eerste vooral naar prijs. Logisch, je wilt zoveel mogelijk geld overhouden voor de echte leuke dingen. In de categorie budget zijn auto’s beschikbaar als Kia Picanto, Chevy Spark, Nissan Note. Voordeel van deze auto is de relatief lage prijs (ga uit van ongeveer 40 euro per dag). Nadeel is dat deze auto’s natuurlijk klein zijn.

Maar ook dat ze niet echt geschikt zijn voor de onverharde weg waardoor het niet aan te raden is om deze te gebruiken bij een bezoek aan een natuurpark zoals Shete Boka of voor een afgelegen prachtig strand zoals San Juan.

Ook is het zo dat deze auto’s in trek zijn bij autodieven. Er rijden enorme aantallen van deze auto’s rond op Curacao en dieven kunnen de onderdelen dan makkelijk verkopen.

Als je wat meer ruimte nodig hebt – bijvoorbeeld als gezin – en ook graag de onverharde wegen makkelijk wil kunnen bedwingen is het huren van een SUV op Curacao wellicht een goed idee.

Deze bieden natuurlijk ook meteen wat meer comfort. Een SUV kun je doorgaans huren voor ongeveer 65 euro per dag op Curacao.

Curacao is natuurlijk ook een bekend duik eiland. Wanneer jij van plan bent verschillende duiken te gaan maken op een van de vele verschillende mooie plekken is een pick up huren de beste optie. Dan kun je al je duikspullen makkelijk kwijt en het is natuurlijk ook gewoon gaaf!

Een pick up huren op Curacao kan vaak ook vanaf 65 euro per dag.

De meeste mensen kijken zoals gezegd vooral naar de prijs. Maar je kunt natuurlijk ook juist niet naar de prijs kijken en gaan voor een gave auto. Immers, je gaat op vakantie en waarom zou je niet even lekker gaan ‘shinen’ met een dikke bak.

Een luxe auto huren op Curacao is ook zeker mogelijk. Denk dan aan een supervette bak als de Dodge Ram 1500 of een Ford Edge.

Een luze auto huren kan op curacao vanaf ongeveer 79 euro per dag.

Om de vraag van dit artikel te beantwoorden: Ja, je hebt een auto nodig op Curacao maar gelukkig zijn daar vele opties voor.

Waar kan je het beste een auto huren? Het beste is om een auto te huren op Curacao in de wijk Jan Thiel.

 

https://veiligautohurencuracao.nl/