Hip op Reis
Image default
Anders

Tips voor een leuke vakantie

Tips voor een leuke vakantie

 

Of je nu op vakantie gaat naar het buitenland of lekker in eigen land blijft met de kinderen, de zomervakantie is en blijft natuurlijk een flinke opgave om de kinderen gedurende deze periode constant te kunnen vermaken. Omdat het echt niet strikt noodzakelijk is om iedere dag iets te doen, hebben we een aantal tips voor je. Tips die geschikt zijn voor zowel een gezin met een wat kleiner budget, maar ook normaal budget. Helaas zijn er namelijk in ons land te veel gezinnen die leven op of zelfs onder de armoedegrens en speciaal voor deze mensen is het vaak dus extra uitdagend om de kinderen te kunnen vermaken. Ze hebben dus meestal ook niet de financiële middelen om op vakantie te kunnen gaat. Dit resulteert vaak in het feit dat ze genoodzaakt zijn thuis te blijven en dan kan 6 weken heel erg lang zijn.

 

Maak een planning

 

Niets is voor kinderen zo fijn als dat ze weten waar ze aan toe zijn. Door het maken van een planning is dit dus het geval. Zo kun je iedere zondagmiddag bijvoorbeeld bij elkaar gaan zitten om te bespreken wat je die week erna graag wilt gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld van de maandag een vaste dag zwemmen maken. Afhankelijk van de temperatuur kan dit zowel binnen als buiten. Houd er wel rekening mee, dat wanneer je wilt gaan zwemmen, je ook zorgt dat je tijdig checkt of de zwemspullen allemaal nog passen. Het is natuurlijk vervelend wanneer je er op de dag zelf pas achter komt dat een ritje naar de winkel noodzakelijk is om op de afdeling badmode eerst nog een geschikte bikini of zwembroek te scoren voor jezelf of één van de kinderen.

 

Laat ze ook zichzelf vermaken

 

Voor kinderen is het belangrijk dat ze ook zichzelf kunnen vermaken. Zorg er daarom dus ook voor dat je ook bij mooi weer naar buiten gaan. Meestal zijn er altijd wel een aantal vriendjes of vriendinnetjes op straat, zodat ze even een paar uur zichzelf kunnen vermaken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de ouders de kinderen de hele dag moeten vermaken. Een beetje tijd voor jezelf is immers ook wel prettig. Zo kun je bijvoorbeeld even een uurtje gaan sporten in je freya sport bh met cup e om vervolgens weer heerlijk met de kinderen aan de slag te kunnen.