Hip op Reis
Image default
Reizen

Roadtrips gids: vergeet deze voortreffelijke Franse bestemmingen niet

Roadtrips gids: vergeet deze voortreffelijke Franse bestemmingen niet

Wil je een vakantiereis maken waarbij je veel van het land van bestemming ziet en er echt van gaat genieten? Dan is het altijd een goed idee om een roadtrip te maken. Dit kun je ook prima doen in een land als Frankrijk want daar is veel te zien en tevens te beleven. 

Kies je voor een roadtrip? Dan is het slim om van tevoren thuis al je route uit te stippelen. Zo weet je beter wat er allemaal te zien is en kun je bepaalde bezienswaardigheden of bestemmingen tijdens de trip inplannen. We hebben een paar bestemmingen voor je geselecteerd waar je zeker eens een kijkje moet nemen tijdens je roadtrip door Frankrijk. Houd er wel rekening mee dat je, als je veel onderweg bent, ook een goede verblijfplaats hebt voor de nacht, zoals een vakantiehuis

Een huisje huren Frankrijk is zo gepiept en kun je prima van tevoren doen. Niet vergeten: als je door België richting Frankrijk rijdt, kun je ook daar een overnachting in een vakantiehuisje Ardennen plannen. Altijd leuk om te doen in deze aantrekkelijke streek met veel natuurschoon. 

Pyreneeën

Een bestemming die je niet mag overslaan tijdens je roadtrip door Frankrijk zijn natuurlijk de Pyreneeën. Het is een eindje rijden maar op weg daar naartoe kun je onderweg ook al flink genieten van alle natuurschoon en bezienswaardigheden die Frankrijk je te bieden heeft. De Pyreneeën zijn meer dan alleen bergen want je vindt er natuurlijk ook dalen, met mooie en aantrekkelijke dorpjes die een bezoek meer dan waard zijn. Vergeet zeker niet om er een lange wandeling te maken (zeker ook een uitdaging voor de geoefende wandelaars onder ons) en te genieten van alles wat je onderweg ziet. 

Wijnstreken in Frankrijk

Ben je toch onderweg in het land? Dan mag de ware wijnliefhebber in Frankrijk niet vergeten om wijnstreken zoals de Champagne, Dordogne, Bordeaux en Bourgogne op te nemen in de route. Bezoek tal van wijngaarden, proef allerlei wijnen (niet vergeten om wat mee te nemen voor thuis of om in je vakantiehuis van te genieten) en geniet van het Bourgondische Franse leven en de heerlijke keuken die daarbij hoort. 

Parijs

Ben je een natuurliefhebber maar snuif je ook nog graag een stukje cultuur op als je op een buitenlandse bestemming bent? Vergeet dan zeker niet om een Franse stad te bezoeken. Met stip op nummer 1 voor de toerist staat natuurlijk Parijs met alle bekende bezienswaardigheden die in deze mooie en sfeervolle stad te vinden zijn.