Hip op Reis
Image default
Anders

Geef je oude sneakers een make-over met deze tips!

Ben je toch met je nieuwe sneakers naar een feest gegaan en zijn ze nu zo vies dat ze niet meer te herkennen zijn? Heb je een paar witte sneakers zo verwaarloosd dat er ondertussen geen wit meer op te zien is? Wil je ze het liefste weggooien omdat je alle hoop al hebt opgegeven? Geen stress: Met deze 3 tips kan jijzelf je vieze sneakersschoonmaken.

Soppen en schrobben

Om te beginnen kan het beste je sneakersschoonmaken met de hand. Dit kan op meerdere manieren. In eerste instantie kan je proberen om ze gewoon met wat wasmiddel en water schoon te krijgen. Werkt dit niet? Dan kan je een beetje bleekmiddel of chloor toevoegen aan het water. Let wel op dat je echt maar een heel klein beetje bleek toevoegt, anders worden je schoenen geel. Wanneer je het grootste vuil eraf hebt gekregen kan je proberen om ze overige vlekken met een tandenborstel en wat tandpasta te reinigen. Dit laatste is een zeer effectieve manier volgens het internet.

Sneakersschoonmaken in de wasmachine

Heb je geen zin om je sneakers met de hand te wassen? Dan kan een wasbeurt er vaak al voor zorgen dat je sneakers zo goed als nieuw zijn. Let wel op dat niet iedere sneaker in de wasmachine kan. Leren sneakers moet je bijvoorbeeld nooit in de wasmachine gooien. Stoffen sneakers daarentegen kan geen kwaad. Het beste is om ze gewoon op dertig of veertig graden te wassen, bij hogere temperaturen raken ze beschadigt. Voor een beter resultaat kan je bij witte sneakers een beetje bleekmiddel toevoegen aan het wasmiddel.

Verven

Lukt het echt niet om de sneakers schoon te krijgen? Niet met een sopje, tandenborstel en zelfs niet in de wasmachine? Dan kan je als laatste optie je sneakers opnieuw verven. Door dit te doen geef je jouw sneakers echt een make-over. Het leuke is dat je ze ook in een andere kleur kan verven, of meerdere kleuren. Met een beetje tijd en moeite maak je op deze manier je eigen exclusieve sneakers die nergens te krijgen zijn! Uiteraard moet je wel kledingverf van hoge kwaliteit hiervoor gebruiken.

https://sneakersreinigen.nl/