Hip op Reis
Image default
Reizen

Helemaal hip: de camperbus

Denk je bij een camperbus ook meteen aan de vrijheid die je hebt om overal naartoe te reizen? Je kunt inderdaad gaan en staan waar je wilt. Of je nu een rit maakt van een paar dagen of je trekt voor een paar maanden Europa in. Met een camper ben je niet gebonden aan de openingstijden van een camping, hotel of restaurant, want je hebt alles bij je wat je onderweg nodig hebt. En je kunt dus ook in ieder seizoen op pad gaan, dankzij camper isolatie.

Kies je bestemming naar de zon

Voordat je op reis gaat bedenk je natuurlijk waar je naar toe wilt. Hou je van een warme en zonnige omgeving dan kies je voor een land waar je zeker van de zon bent. Vaak is dat Zuid Europa, maar ook in Noord Europa kan de temperatuur in de zomermaanden flink oplopen. Je wilt de warmte dan graag buiten de camper houden. Je kunt de camper namelijk niet altijd in de schaduw parkeren als je even een hapje gaat eten of een uitstapje maakt om een mooi kasteel te bekijken. Neem dan in ieder geval voorzorgsmaatregelen en plaats bij het uitstappen camper isolatie voor de ramen. Dan voorkom je dat je in een veel te warme camper stapt als je je rit weer wilt vervolgen.

Vakantie gedurende het hele jaar

Eén van de vele voordelen van de camper is dat je op ieder moment kunt besluiten om te vertrekken. Je hoeft van te voren geen hotel te boeken en het is ook geen probleem als een accommodatie in het najaar of de winter niet geopend is. Je slaapt tenslotte in je eigen camper. Reizen in de winter kan mooie plaatjes opleveren. Je rijdt door berggebieden waar de mist laag hangt, of waar de eerste sneeuw al gevallen is. Maar het mooie witte landschap betekent natuurlijk ook dat het ‘s nachts behoorlijk kan afkoelen, zeker als je wat hoger in de bergen verblijft. Met de camper isolatie kun je voorkomen dat de warmte van binnen via de ramen van de camper verdwijnt. Zet ‘s nachts de camper isolatie matten tegen de ramen en je hebt het niet alleen lekker warm, maar ook de lampen van voorbijrijdende auto’s schijnen niet hinderlijk naar binnen.

Een lange rit vraagt extra camper isolatie

Bij een rondreis van een paar weken, of misschien wel een paar maanden, maak je soms lange ritten. Want voordat je in Portugal bent, heb je al aardig wat kilometers achter de rug. Om te voorkomen dat je tijdens de reis hinder hebt van het geluid van de motor kun je ook de motorkap isoleren met op maat gemaakte camper isolatie. Dit is eenvoudig te bevestigen met speciale hittebestendige lijm. Voor optimaal comfort kies je een totaalpakket dat ook nog bestaat uit vloer-, portier- en dashboardisolatie.

Geniet van de vrijheid die je camperbus biedt

Met de gedachte dat je goed voorbereid op weg gaat, heb je extra veel plezier van de reis. Minder motorgeronk maakt dat je ook minder snel vermoeid raakt onderweg. En een aangename temperatuur is ook veel waard. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is genieten.

 

https://www.camperpassie.nl/isolatie.html