Hip op Reis
Image default
Reizen

Vrienden maken met een groepsreis

Bijna iedereen houdt van vakantie. Bij een groepsreis boek je gewoon een vakantie, maar sluit je je aan bij een groep mensen die je nog niet kent voor je boekt. Dat is spannend, maar vooral ook een hele goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en de wereld samen te verkennen.

 

Als reisorganisatie verzorgen we duizenden vakanties voor jongvolwassenen elk jaar, naar de meest uiteenlopende reisbestemmingen overal ter wereld. Of je nu een vakantie dichtbij huis zoekt in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië, of juist een grote rondreis wil maken naar bijvoorbeeld Amerika of Indonesië, een groepsreis is een eenvoudige manier om op reis te gaan. Je hoeft zelf bijna niks te regelen en komt automatisch terecht in een groep met gelijkgestemde mensen.

 

Alleen reizen lastig?

 

Als je je aansluit bij een groep reis je natuurlijk niet echt alleen. Toch is het best even spannend om je bij een groep mensen aan te sluiten die je niet kent. Gelukkig kun je vooraf kennismaken met je reisgenoten nadat je geboekt hebt. Op die manier leer je elkaar al een beetje kennen. Vaak spreken groepen ook al even ergens met elkaar af om op die manier kennis te maken. Dat maakt de reis een stuk makkelijker.

 

Wat moet ik me voorstellen bij zo’n groepsreis?

 

Eigenlijk boek je gewoon een vakantie die vooraf vastligt. Je weet welke activiteiten inbegrepen zijn, wanneer je vlucht vertrekt, waar je gaat verblijven en hoeft zelf bijna niks meer te regelen. Als je dingen vooraf moet regelen krijg je vooraf te horen wat je precies moet doen.

 

Bij een groepsreis reis je met voornamelijk mensen die solo hebben geboekt. Sommige mensen noemen het ook singlereizen, maar in grote lijnen is dat precies hetzelfde. Je hoeft niet alleen te boeken, je kunt er ook voor kiezen om een vriend of vriendin mee te nemen.

 

Vrienden maken

 

Eigenlijk maak je vanzelf vrienden. We hebben ontelbare voorbeelden van mensen die elkaar hebben leren kennen tijdens een van onze groepsreizen en jaren later nog steeds contact met elkaar hebben. Logisch ook: je bent rond dezelfde leeftijd, hebt interesse gehad in dezelfde reisbestemming en hebt samen nieuwe herinneringen gemaakt. Dat zorgt voor een band. Daarnaast is de sfeer tijdens een dergelijke reis altijd heel open. Iedereen is er op uit om een leuke tijd te hebben en met elkaar alles uit de vakantie te halen.

 

Is dat niet gek, op reis met vreemden?

 

Juist niet. Als je een nieuwe klas in gaat of als je een nieuwe baan begint ken je ook niemand in het begin. Ook daar weet je dat het heel snel went en je elkaar best snel leert kennen. Bij een groepsvakantie is dat niet anders.

 

Je zult merken dat het eerste half uur misschien wat spannend is, maar zodra je elkaar een beetje gesproken hebt zul je zien dat het al snel goed gaat.

 

Wat is dan het doel van zo’n groepsreis? Ik zoek geen relatie!

 

Bij sommige mensen ontstaat het idee wel eens dat het echte datingreizen zijn waar je de liefde van je leven moet tegen komen. Het gebeurt hoor, soms komen mensen elkaar echt tegen tijdens zo’n groepsreis en krijgen een relatie. Het uitgangspunt is gewoon om een leuke vakantie te hebben met mensen van rond je eigen leeftijd. Samen een land ontdekken! Nog even ‘s avonds wat drinken met de mensen uit je groep, genieten van de excursies die je gaat beleven en op veilige wijze door een land reizen.

 

Waarheen op groepsreis?

 

Er is ontzettend veel keus. Voor veel reizen kun je binnen Europa eigenlijk prima terecht. Je hoeft niet zo lang te reizen, maar bent wel in een ander land met een andere taal en andere gewoonten.

 

Voor veel vakanties raden we je aan echt ook binnen Europa te kijken. Verre groepsreizen zijn natuurlijk ook fantastisch, maar bijna altijd een stuk duurder natuurlijk omdat de vlucht langer is.

 

Binnen Europa raden we aan:

  1. Kroatië
  2. Ierland
  3. Noorwegen
  4. Balkan regio
  5. Griekenland

 

Buiten Europa raden we je aan:

 

  1. Costa Rica
  2. Bali
  3. Sri Lanka
  4. Verenigde Staten Californie
  5. Jordanië

 

Maar, veel hangt af van wat voor groepsreizen je precies zoekt. Zoek je meer een wandelvakantie, wil je vooral veel sightseeing doen of wil je een beetje een combi van alles? Kijk dus vooral ook goed naar wat er inbegrepen is bij je reissom. Vergeet niet om als je gaat vergelijken, goed te kijken welke dingen wel en niet inbegrepen zijn bij je reissom. Soms lijkt een rondreis goedkoop, tot je gaat lezen dat je voor elke excursie nog weer apart moet bijbetalen.

 

Vriendschappen maken op reis

 

Hoewel je nooit weet wie er meegaan op reis en je vooraf onmogelijk kan weten of het klikt, zijn groepen vaak erg hecht. Je maakt samen dingen mee, je ontdekt samen een land. Het delen van herinneringen samen kan een goed begin van een lange vriendschap zijn. Je hebt altijd iets waar je op terug kunt grijpen en gezamenlijke herinneringen aan een fantastische groepsreis. 

https://www.simi-reizen.nl/singlereizen/singlereis.html