Hip op Reis
Image default
Anders

Reizen als je in de overgang zit

Reizen als je in de overgang zit

Reizen is eigenlijk altijd wel vrij spannend. Vooral als je naar een ander land gaat waar je nog niet zo bekend bent. Wanneer je dan ook nog eens in de overgang zit, kan dit het allemaal nog een heel stuk moeilijker gaan maken. 

Daarom is het verstandig om je goed in te lezen en te kijken naar de mogelijkheden tijdens de reis. Op die manier ga je met minder stress de reis in, maar je kan wel gaan reizen. Je overgang moet namelijk niet in de weg te komen staan van jouw dromen.

Ontspannen tijdens de reis

Het ontspannen tijdens de reis is het ongelooflijke belangrijke factor voor tijdens jouw reis. Wanneer jij je niet voldoende weet te ontspannen, zal het erg moeilijk zijn om te kunnen genieten van jouw reis. Daarnaast kan stress ook klachten aanwakkeren zoals oogmigraine

Ontspannen tijdens een reis is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Het is handig om bijvoorbeeld tijdens je reis enkele ontspanningsoefeningen te doen. Deze zorgen ervoor dat je lichaam een heel stuk rustiger wordt. 

Wanneer je niet zo goed welke oefeningen je zal kunnen doen, dan kan je op internet kijken welke mogelijkheden er zijn. Soms helpt het alleen al door jouw ademhaling onder controle te krijgen. Dit kan al erg helpen voor tijdens de reis. 

Klachten tijdens de reis

De overgangsklachten tijdens de reis zijn eigenlijk altijd erg vervelend om te hebben. Je wil namelijk niet constant met klachten lopen wanneer je op een reis bent waar je plezier wilt maken. Er zijn wel verschillende manieren om makkelijker met je klachten om te gaan. 

Zo kan het zijn dat je last hebt van een pijnlijke tepel overgang. Wanneer je op reis bent is het een goede oplossing om bijvoorbeeld pijnstilling mee te nemen om te voorkomen dat je er heel veel last van houdt. Dat zal namelijk erg vervelend zijn. 

De klachten kunnen nooit volledig verdwijnen, maar wel naar de achtergrond vervagen. Door plezier te maken en naar je lichaam te luisteren, is het veel makkelijker om daadwerkelijk van jouw reis te kunnen gaan genieten. Je hebt dan minder stress voor tijdens de reis.

Waar rekening mee houden tijdens de reis?

Tijdens de reis is het belangrijk om rekening te houden met verschillende dingen. Zo is het belangrijk om te kijken naar wie er met jouw mee reist. Wanneer iemand met je mee reist, is het altijd verstandig om iemand op de hoogte te stellen van de situatie. 

Wanneer iemand weet dat het met de overgang te maken heeft, wordt het een stuk makkelijker om rekening te houden met jouw situatie. Zo kan iemand ook kijken naar wat er mogelijk is en je helpen waar nodig is. 

Het is dan ook verstandig om erover te praten en te kijken wat de ander voor jou kan betekenen. Er zelf mee rond blijven lopen op een reis heeft vaak geen zin en zorgt alleen maar voor nog meer onnodige stress.