Hip op Reis
Image default
Reizen

Sportkleding voor op reis

Wanneer je op reis gaat is het altijd een goed idee om comfortabele kleding mee te nemen. Zeker wanneer je veel moet reizen en gebruik maakt van vliegtuigen, auto’s of treinen. Veel mensen nemen dan ook een lekker huispak of sportkleding mee. Hierin worden je bewegingen niet beperkt en het zit gewoon erg lekker! Daarom bij deze een aantal tips voor sportkleding die je mee kunt nemen wanneer je op reis gaat.

Ga je naar een warm of een koud land?

Voordat je je koffer in gaat pakken is het even belangrijk om stil te staan bij het klimaat van de plaats waar je naartoe gaat. Bij een warm klimaat denk je in eerste instantie aan kleding met korte mouwen of broekspijpen en die heb je natuurlijk ook nodig. Maar neem ook in warme landen altijd een sweater en een lange broek mee. Tijdens het reizen zit je namelijk vaak in de airco en dan kan het nog behoorlijk fris worden.

Andersom geldt hetzelfde. Wanneer je naar een koud land toe gaat, staat op veel plekken waarschijnlijk de verwarming aan. Zeker wanneer je vanuit een koude buitenomgeving in een warme binnenomgeving komt kun je behoorlijk gaan zweten en dan is het wel zo lekker wanneer je wat luchtige, comfortabele kleding aan kunt trekken. Neem een lekkere sweatpants of yogabroek mee zodat je lekker op je gemak op de bank of in een luie stoel kunt gaan zitten.

Pas op met synthetische kleding

Veel kleding ziet er sportief uit maar is gemaakt van synthetische materialen die eerder isoleren dan luchtig zijn. wanneer je in een koude omgeving om de sportprijzen strijdt is dit ideaal omdat je er warm van blijft. Wanneer je op vakantie gaat naar een warm land moet je hier echter mee oppassen omdat je lichaam dan moeilijker zijn warmte kwijt kan. Dit geldt bijvoorbeeld voor veel voetbalshirtjes die mensen aantrekken wanneer ze op vakantie gaan.