Hip op Reis
Image default
Reizen

Huur een auto en bezoek de beste wijngaarden en wijnhuizen in Frankrijk

Frankrijk is beroemd om de heerlijke wijnen die het produceert. Als je een wijnliefhebber bent, is een reis door Frankrijk om de beste wijngaarden en wijnhuizen van het land te ontdekken een must. Het land is immers synoniem met goede wijnen zoals de Merlot, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon en de Pinot Noir. De vele wijnstreken van Frankrijk zijn gespecialiseerd in specifieke wijnsoorten die je als pure liefhebber niet mag missen.

Maar eerst en vooral moet je uitzoeken wat de goedkoopste manier is om je van de ene wijnstreek in Frankrijk naar de andere te verplaatsen. Hoewel Frankrijk een uitgebreide infrastructuur voor openbaar vervoer heeft, is de beste manier om het land, de wijngaarden, wijnhuizen en andere schilderachtige bezienswaardigheden te verkennen, het huren van een auto. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Frankrijk en je kunt ervoor kiezen om een auto te huren op de luchthaven of bij je hotel. Veel hotels bieden ook hun eigen huurauto’s aan. Vergelijk de autoverhuurdiensten en prijzen voordat je een keuze maakt. Het online vergelijken van autoverhuurdiensten en autoverhuurbedrijven zal je helpen om de beste goedkope huurauto te vinden voor je reis.

Eenmaal je een huurauto hebt uitgekozen, volgen nu enkele van de beste wijngaarden en wijnhuizen die je in Frankrijk kunt bezoeken.

1. Château Gaudrelle in de Loire-vallei

Château Gaudrelle, gelegen in de Loire-vallei, is een van de beste wijngaarden van Frankrijk. De regio van de Loire-vallei is beroemd om zijn prachtige uitzichten, eten, stijl en natuurlijk zijn uitstekende wijnen. Château Gaudrelle ligt tussen Zuid- en Noord-Frankrijk, aan de kliffen van Vouvray. Het schilderachtige uitzicht op de druivenranken te midden van de koloniale architectuur maken het de trip met je huurauto naar dit domein meer dan waard. Je moet hun Chinon rode wijn en de andere regionale specialiteiten die ze hebben zeker uitproberen. Er zijn ook veel workshops beschikbaar op Château Gaudrelle, waaronder wijn en kaas pairing.

2. Château de Pitray in Bourdeaux

Om Château de Pitray te bereiken, moet je met je huurauto de wijnroute volgen, net buiten Bourdeaux. Dit wijnhuis is zeer beroemd in deze streek en staat bekend om de uitstekende Cabernet Franc en Merlot. Het prachtige landschap en het kasteel van de wijngaard zijn al 600 jaar in handen van dezelfde familie en omvatten meer dan 75 hectare aan wijngaarden. Het wijnhuis produceert al 300 jaar lang duizenden flessen wijn per jaar. De hele wijngaard ziet er gewoonweg adembenemend uit.

3. Olivier Leflaive in Bourgonge

Met je goedkope en goed gekozen huurauto heb je geen excuus om geen uitstapje te maken naar de Bourgogne, de beste regio ter wereld voor Pinot Noir. De prachtige Olivier Leflaive wijngaard is gelegen in Puligny-Montrachet en je kunt alles leren over wijn maken op dit domein. De rondleiding door de wijngaard biedt geen wijnproeverij, maar je kunt wel een glas van hun beroemde Pinot Noir proberen terwijl je in het gebied bent.