Hip op Reis
Image default
Reizen

Groepsreizen – samen ontdekken en beleven

Toegegeven, groepsreizen hebben nog altijd een beetje een suffig imago. Geheel onterecht, want juist bij een groepsreis ben je iemand die open staat voor nieuwe mensen en samen met anderen een bestemming echt wilt ontdekken. Door je aan te sluiten bij een georganiseerde groepsreis hoef je niet alles zelf uit te vinden, hoef je niet zelf je vrienden te overtuigen mee te gaan op reis, maar maak je de beslissing helemaal zelf.

Als je je aansluit bij groepsreizen kun je zelf kiezen waar je naartoe wilt. Je hoeft geen rekening te houden met andermans vakantieplannen, maar zoekt gewoon de reis uit die bij jou past. Groot voordeel? Als jij een reis uitkiest die bij je past, doen alle andere mensen dat ook. Grote kans dus dat je samen reist met mensen die in ieder geval deels dezelfde interesses hebben als jij.

Reizen over de hele wereld

Je kunt groepsreizen vinden naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Ga je voor een reis dichterbij huis, dan kun je in Europa op heel veel plekken terecht. Wat dacht je van een eilandcruise voor de Kroatische eilanden, een rondreis door Ierland, het ontdekken van de geheimen van Toscane of een rondreis door Griekenland bijvoorbeeld!

Maar, een groepsreis is ook ideaal als je van plan bent verder weg te gaan. Je vliegt dan samen met je groep die kant op. De keuzes zijn enorm. Ga je tropisch Bali ontdekken, door het tropisch regenwoud van Costa Rica, relaxen op de Malediven of wil je juist meer actie en bezoek je Marokko, Jordanie of Egypte?

Alleen op groepsreis

Je aansluiten bij groepsreizen kan best spannend zijn. Je kent immers niemand en neemt toch altijd een beetje een klein risico. Gelukkig valt het in de praktijk eigenlijk altijd 100% mee. Je reist immers samen met mensen die voor dezelfde keus hebben gestaan. Natuurlijk is het vooraf even spannend, maar je ontvangt al snel de gegevens van je medereizigers en kan dan kennismaken voor vertrek. Je zult zien dat mensen die hetzelfde kiezen als jij, ook net zo leuk zijn als jijzelf.

Topbestemmingen voor groepsreizen

Zoals bij alles hangt het er vooral vanaf wat je zoekt in een reis. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Canada een topbestemming, maar ook Noorwegen, Ierland of Bulgarije zouden dan goed bij je passen.

Ben je meer een avonturier die nieuwe dingen wil zien en ontdekken? Dan zouden wij gaan voor Colombia, Costa Rica of Sri Lanka.

Wil je een beetje zon, zee en strand ook? Dan kun je terecht in Bali, op de Malediven, maar ook in Griekenland, Kroatie of Italie.

De topbestemmingen voor groepsreizen zijn:

  • Rondreis Bali
  • Groepsreis Sri Lanka
  • Groepsreis Costa Rica
  • Jongerenvakanties Kroatie
  • Singlereizen Ierland

Uiteindelijk moet je vooral kiezen op basis van je eigen gevoel.

Hoe werkt dat nou, zo’n groepsreis?

Eigenlijk heel simpel. Je zoekt de reis die bij je past, plaatst een boeking. Na het doen van de aanbetaling is het even afwachten tot de groep groot genoeg is. Vervolgens krijg je een inlogcode en kun je kennismaken met je reisgenoten. Al je vluchtinformatie komt in je account te staan, het enige dat jij hoef te doen is de stappen volgen die in je informatie te vinden zijn. Als dat voor elkaar is, is het een kwestie van instappen en genieten! Bij elke reis is een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig die zorgt dat alles zo goed mogelijk verloopt.

Je kunt dus helemaal onbezorgd genieten van vakantie!

Samen uit – samen thuis

Een groot voordeel van groepsreizen is dat je samen naar de bestemming toe vliegt of rijdt en samen weer terug reist. Zeker bij langere vluchten naar bijvoorbeeld Sri Lanka of Bali is het fijn om met een groep tegelijk te reizen. Het breekt de tijd een beetje en tegen de tijd dat je aankomt op de plaats van bestemming ken je iedereen dan al een beetje.

Wanneer kun je op reis?

Eigenlijk het hele jaar door. In de zomerperiode reizen de meeste jongeren, maar ook daarbuiten vertrekt eigenlijk altijd wel een reis waar je je bij kunt aansluiten.

https://www.simi-reizen.nl/groepsreizen/groepsreizen.html