Hip op Reis
Image default
Anders

Waar moet je op letten bij een hondendrager?

Waar moet je op letten bij een hondendrager?

De beste dragers houden uw hond veilig, comfortabel en onder controle wanneer u onderweg bent, en ze hebben een lichtgewicht, gemakkelijk te vervoeren ontwerp. Bovendien zijn veel draagtas hond ontworpen om te voldoen aan de regelgeving voor vliegreizen. Natuurlijk, de juiste drager voor u hangt af van de grootte en het ras van uw hond, evenals uw levensstijl en waar je heen gaat.

Hard- versus zacht-zijdig

Hondendragers zijn er in harde of zachte modellen, gemaakt van nylon, vergelijkbaar met plunjezakken, meestal met gaasvensters voor ventilatie en zichtbaarheid. Harde dragers kunnen gemaakt zijn van plastic of draad, of beide. Sommige hondendragers zijn een hybride van beide stijlen, gemaakt van stevig nylon met stijve zijkanten. Sommige harde dragers kunnen worden ingeklapt en opgevouwen zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Als u deze materialen bekijkt, overweeg dan uw reisbehoeften en wat het beste zal zijn voor uw hond en gezin.

Stijl

Hondendragers zijn er in veel verschillende stijlen, van eenvoudige “plunjezak” stijlen met handgrepen of een schouderriem, tot crossbody sling-stijl dragers of zelfs rugzak dragers. Sommige hondendragers hebben wieltjes zodat u ze als een rolkoffer mee kunt nemen en sommige zijn zelfs ontworpen om aan een fiets te bevestigen. Nogmaals, je hoeft misschien niet een drager met al deze functies, afhankelijk van uw reis behoeften.

Grootte

Controleer de afmetingen van elke hondendrager die u overweegt om ervoor te zorgen dat uw hond zal passen comfortabel. De meeste dragers hebben een aanbevolen maximumgewicht. Als u van plan bent om te vliegen op een vliegtuig en uw hond drager te gebruiken om uw kleine hond te vervoeren in de cabine met u, moet de hond drager voldoen aan bepaalde eisen inzake grootte voor vliegreizen en moet TSA goedgekeurd. Let op deze aanduidingen bij het kiezen van een hondendrager.

Welke rugzakdrager voor honden is geschikt voor uw pup?

Hondenrugzakken zijn een verbazingwekkend nuttige en steeds populairdere manier om een kleine of middelgrote hond te dragen. Ze zijn er in een verscheidenheid van ontwerpen om pooches van verschillende vormen tegemoet te komen, en veel van hen zijn slim gebouwd om 1) het tillen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de mens die het dragen doet en 2) de kwetsbare ruggengraat van een hond beter te beschermen dan een gewone menselijke rugzak zou kunnen.

Zijn rugzak-dragers veilig?

Rugzakachtige hondendragers zijn veilig wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt om kleine honden te vervoeren. Koop alleen rugzakdragers die voor honden zijn gemaakt en volg alle aanbevelingen van de fabrikant met betrekking tot het gebruik van veiligheidsriemen en gespen. Kies een rugzak die geschikt is voor de grootte en het gewicht van uw hond. Doe de rugzak altijd af voordat u uw hond erin doet of eruit haalt, en houd de rugzak dichtgeritst terwijl u hem draagt om te voorkomen dat uw hond eruit springt of valt. Als het gewicht of de grootte van uw hond verandert, denk er dan aan om te evalueren of de tas nog steeds de juiste pasvorm heeft.

Zijn draagzakken veilig voor honden?

Hoewel babydragers ontworpen zijn om menselijke baby’s veilig te dragen, zijn ze niet geschikt om honden te dragen, die een heel andere lichaamsbouw hebben. Gebruik voor de veiligheid van uw hond alleen dragers die voor honden zijn ontworpen, en volg alle aanbevelingen van de fabrikant voor het gebruik ervan. Hondendragers zijn er in veel verschillende stijlen, waaronder draagdoeken en rugzakken.

Voor dierenverzorging, ga naar Suus dierenverzorging!