Hip op Reis
Image default
Anders

Verschillende retraites in Nederland

Steeds meer mensen gaan op retraite. En dat is dubbel. Aan de ene kant is het vervelend dat het nodig is en geeft het goed weer in wat voor een drukke maatschappij we leven. Aan de andere kant is het fijn dat steeds meer mensen bewust worden van de rust die ze nodig hebben en een spiritueel pad bewandelen.

Afhankelijk van jouw behoefte kan je kiezen voor verschillende retraites. Zit je momenteel in een burn-out dan ga je waarschijnlijk voor een ontspanningsretraite met bijvoorbeeld 1-op-1 coaching. Zit je lekker in je vel en zoek je wat meer uitdaging? Dan kan je kiezen voor een retraite waar je wat meer uitgedaagd wordt zoals een kickboks retraite.

Er zijn tegenwoordig retraites in allerlei soorten en maten. We geven een kleine opsomming van de meest bekende retraites.

  1. Een yoga retraite. Yoga zorgt ervoor dat je lichaam, mind & geest weer meer in contact komen met elkaar. Door bepaalde aardende oefeningen te doen tijdens een weekend zak je weer in je eigen lichaam en werk je daarnaast ook aan je flexibiliteit. De meeste retraites zijn voor elk niveau maar ook voor de meer gevorderde yogi zijn er genoeg retraites te vinden.
  2. Een meditatie retraite. Mediteren wordt ook wel gezien als de ‘slaap’ voor je hersenen/geest. Als je in een bepaalde sfeer/stemming gaat slapen, word je ook weer wakker met dezelfde gevoelens. Door te mediteren leer je een breuk te maken met je patronen en goed voor je geest te zorgen. Tijdens een meditatie retraite is er (vanzelfsprekend) veel aandacht voor meditatie. Het kan heerlijk zijn om meerdere uren per dagen te mediteren en écht rust te vinden in de mallemolen van je gedachtes. Je hebt verschillende stromingen binnen mediteren waarbij de vipassana retraite een van de meest voorkomende is.
  3. Coaching retraites. Loop jij tegen bepaalde thema’s aan in je leven? Dan is het fijn als er iemand met je meekijkt. Er zijn retraites die gegeven worden door coaches en waarbij je verschillende 1-op-1 sessies hebt. Tussendoor is er ruimte voor reflectie en ontspanning.
  4. Luxe retraites. Heb jij gewoon zin in een simpel weekendje ontspanning en luxe? Groot gelijk! Ga naar een prachtige locatie waar je met een groep samenkomt om te relaxen, plezier te maken en te reflecteren.

 

retraite