Hip op Reis
Image default
Reizen

Beleef een actieve én ontspannen wandelvakantie in Frankrijk

Als gepassioneerde wandelaar ben je ongetwijfeld bekend met het feit dat wandelen je een gelukkig gevoel geeft en de perfecte remedie is tegen te veel stilzitten. Bovendien profiteren je spieren, botten, bloedvaten, bloeddruk, hart, geheugen en gewicht allemaal van deze activiteit. Dagelijks minimaal een half uur wandelen heeft ook een positief effect op je mentale welzijn, vooral wanneer je dit doet in een prachtig landschap van een zonnig vakantieland. Als je momenteel op zoek bent naar een bestemming voor je komende vakantie en Frankrijk bovenaan je verlanglijstje staat, dan is dit blog precies wat je nodig hebt! We willen je graag inspireren met een wandelvakantie. Daarnaast willen we ook graag een comfortabele accommodatie belichten, namelijk een luxe vakantiehuis in Frankrijk op een veelzijdig vakantiepark in het midden of zuiden van het land.

De mooiste wandelroutes 

Het is begrijpelijk dat Frankrijk een geliefde bestemming is onder wandelliefhebbers. De kans op mooi weer is vaak groot, wat het verkennen van het vakantieland tijdens wandeltochten bijzonder aangenaam maakt. Het boeiende aspect van wandelen is dat je nooit precies weet wat je onderweg zult tegenkomen, vooral als je een avontuurlijke instelling hebt. Het ontdekken van verrassende plekken is immers een inherent onderdeel van wandelen. La douce France biedt een schat aan variatie, of je nu verlangt naar een uitdagende bergtocht, een zonnige wandeling langs uitgestrekte stranden, of een ontdekkingstocht door de eindeloze wijngaarden. De lokale bevolking in elke regio van Frankrijk speelt hier perfect op in door duidelijke bewegwijzering te bieden voor wandelaars. De Franse VVV (Office du Tourisme) ondersteunt actief deze bewegwijzeringssystemen.

Bezoek een lokaal Office du Tourisme

Het vriendelijke personeel van een plaatselijk Office du Tourisme staat klaar om je te voorzien van tips en advies voor prachtige korte en lange wandeltochten over perfect onderhouden wandelpaden. Tegen een kleine vergoeding of zelfs gratis kun je de leukste wandelroutes verkrijgen, die je meenemen door bergen, natuurlijke landschappen en heuvels. Deze wandeltochten brengen je ook langs eeuwenoude steden en idyllische dorpjes, waar je onderweg musea kunt bezoeken, kunt winkelen bij charmante boetiekjes en kunt genieten van lunch of diner in culinaire restaurants en gezellige bistro’s. Tijdens een dag vol kunst en cultuur, adembenemend mooie landschappen en overblijfselen uit de Middeleeuwen en het Romeinse tijdperk, wil je natuurlijk ook even de benen strekken en genieten van de rijke Franse culinaire tradities.

Vakantiehuis met privézwembad

Door goed uit te rusten, kun je de volgende vakantiedag weer fris en energiek beginnen voor een nieuwe wandeltocht, waarbij je gewrichten en spieren optimaal kunnen ontspannen. Daarom is er niets beter dan een luxe vakantiehuis dat van alle gemakken is voorzien. Op een veelzijdig vakantiepark van de gerenommeerde keten FranceComfort kun je jouw vakantie vieren op de manier die jij het prettigst vindt, terwijl je verzekerd bent van alle faciliteiten die je wandelvakantie in Frankrijk compleet maken. Als je kiest voor een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad, kun je je spieren op een ultieme manier soepel maken door zo vaak als je wilt te zwemmen. Bovendien biedt je vakantiehuis een ruime woonkamer, meerdere slaapkamers, een moderne badkamer en een terras of tuin. Bij Hipopreis.nl zeggen we alvast: bonnes randonnées!

https://www.francecomfort.com/be/onze-vakantiehuizen