Hip op Reis
Image default
Anders

3 tips voor het kiezen van een goede agenda

Nu het jaar 2022 bijna ten einde is, is het zaak alvast na te denken over een goede agenda voor het nieuwe jaar. Ondanks het feit dat we natuurlijk onze smartphone vandaag de dag letterlijk overal voor gebruiken, is en blijft een fysieke agenda altijd prettig. Vooral wanneer je je telefoon een keer niet bij de hand hebt of deze gecrasht is, is het wel prettig dat je overal bij kunt. Zorg er daarom dus ook voor dat je dan ook zeker weet dat je je afspraken, in ieder geval de belangrijke, ook in een fysieke agenda noteert. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je hierbij kunnen helpen. 

Waar gebruik je de agenda voor?

Een belangrijke eerste vraag, is waar je deze agenda voor gebruikt. Zo kun je de agenda natuurlijk zakelijk gebruiken, maar is een gezamenlijke agenda voor het hele gezin ook ontzettend handig. Hierin kunnen jullie bijvoorbeeld allemaal zien wanneer de meivakantie 2023 is en welke activiteiten er tijdens de vakantie gepland staan. Wel is het belangrijk dat je dan zorgt dat er voldoende ruimte is, zodat meerdere mensen op dezelfde dag een afspraak kunnen noteren. Een te klein vakje zorgt namelijk voor onduidelijk schrijven en kan uiteindelijk leiden tot onduidelijkheid en  verwarring.

Hoe wordt een agenda gebruikt

Je hebt natuurlijk agenda’s in allerlei verschillende soorten en maten. Handig is dus om te weten waarvoor deze uiteindelijk voor gebruikt gaat worden. Gebruik je hem alleen voor het noteren van afspraken of vind je het ook prettig om bepaalde takenlijsten te kunnen noteren? Kortom, belangrijk om rekening mee te houden dus. Wanneer je meerdere zaken bijhoudt, is het aan te raden om te kijken naar een agenda met ringband. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig en snel een geschreven takenlijstje uit de agenda halen en op tafel neerleggen of op de koelkast plakken. Perfect voor de kinderen bijvoorbeeld!

Werk je agenda op een vast moment bij

Om ervoor te zorgen dat alles netjes in je agenda komt te staan, is het belangrijk om dit periodiek bij te werken. Begin daarom altijd met de schoolvakanties van de kinderen. Wanneer en hoe lang je kinderen vakantie hebben, vind je gemakkelijk en snel op schoolvakantie-kalender.nl. Je zult zien dat dit al een hele hoop scheelt. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer je oppas nodig hebt of wanneer er tijd is voor wat extra quality time met het gezin.